Gratis bezorging met PostNL
30 dagen niet goed, geld terug
Voor 23.45u besteld is morgen in huis
Direct service via Whatsapp - 06 83 85 87 00
Fiio New K3

Fiio New K3

Terug naar overzicht

€ 119,00

(1)

De Fiio K3 hoofdtelefoonversterker met dac is vernieuwd. En de naam? Fiio New K3 natuurlijk!

Lees de volledige productomschrijving

  • EAN: 6953175710202

Bestel op Bol.comBestel bij Amazon

  • Niet op voorraad
  • Tijdelijk niet leverbaar

Productomschrijving

De Fiio K3 hoofdtelefoonversterker met dac. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Sluit je favoriete hoofdtelefoon aan en ervaar hoe muziek hoort te klinken!

Het design van de Fiio K3

De Fiio K3 is een krachtige versterker die ook nog eens is voorzien van talloze handige functies. Dat moet dan wel een groot apparaat zijn? Fout! De K3 is een compacte versterker die in je handpalm past en slechts 82 gram weegt.

De K3 in gebruik

Aansluiten is eenvoudig via USB-C met de meegeleverde kabel. De ingang heeft de optie om te switchen tussen USB 1 en 2.0. Handig voor apparaten die geen USB 2.0 ondersteunen of als je geen drivers wilt installeren op je pc. Mooi detail: de K3 gebruikt twee interne voedingen. Een voor het digitale gedeelte en één voor het analoge deel. Voor de ultieme klank.

Heb je de Fiio K3 aan je computer of laptop gekoppeld dan kan het luisteren beginnen. Hoewel er maar 1 ingang is zijn er talloze uitgangen. Natuurlijk die voor je hoofdtelefoon. Via de 3,5mm uitgang en de 2,5mm gebalanceerde uitgang stroomt je hoofdtelefoon vol met de meest heldere en krachtige tonen.

Gebalanceerd is tegenwoordig echt de standaard bij Fiio en met een goede reden. Het zorgt voor een betere scheiding tussen de kanalen en daardoor voor een natuurlijker geluid. Stel je voor: je hoort een band of orkest spelen. Waar het geluid voorheen uit één punt leek te komen, hoor je nu precies waar elke muzikant staat. Exact zoals in het echt dus.

Terug naar de uitgangen. Want er zijn niet alleen aansluitingen voor je hoofdtelefoon. Ook andere apparaten profiteren van de uitstekende DAC (Digitaal naar Analoog Converter) in de Fiio K3. Zo is het gemakkelijk om bijvoorbeeld actieve luidsprekers aan te sluiten of het signaal door te lussen naar je stereo-set. Dat kan via de 3,5mm lijn-uitgang, maar ook digitaal via Toslink of coax (SP-DIF).

Luisteren

De geluidskwaliteit is natuurlijk waar het echt om draait bij de Fiio K3. En dat zit wel goed! Het begint als bij de XMOS USB-receiver. Die is in staat om een resolutie van 384 kHz en 32 bit PCM te ontvangen, maar ook DSD256. Kenners weten dan waar het over gaat: de ultieme kwaliteit die hoge resolutie muziek met zich meebrengt. In normale mensentaal: wat je ook wilt afspelen, de Fiio K3 kan het aan.

Daarna komt de DAC-chip. Fiio heeft gekozen voor de AK4452 van AKM Semiconductor. Een chip die zich inmiddels ruimschoots heeft bewezen en die beschikt over meer dan voldoende kwaliteiten.

Tenslotte de hoofdtelefoonversterker. Om de K3 ook geschikt te maken voor in-ears heeft Fiio extra aandacht besteed aan het minimaliseren van ruis bij lage volumes. Hiervoor zijn speciale op-amps gebruikt die zorgen voor een fluisterstille werking.

Power

Heb je helemaal geen behoefte aan die fluisterstille werking, maar wil je zo veel mogelijk power? Dan is de instelbare gain een handige optie. Zo is de Fiio K3 geschikt voor zowel gevoelige in-ears als flinke hoofdtelefoons die wel wat power kunnen gebruiken.

Wil je dan nog meer? De bass-boost verhoogt de lage tonen met 6 dB. Ideaal voor luisteren op een laag volume, bij net wat te brave hoofdtelefoons of gewoon voor al je guilty pleasures.

Handleiding

Fiio K3 handleiding

FiiO K3 Technical Specifications

Model NameK3ColorBlack
Weight82gDimensions70×58×22mm
Volume KnobADCAudio InputType-C USB
USB AudioUSB 1.0 / USB 2.0ChipXMOS XUF208
USB DriverASIO/KS/DS/WASAPI/DSD DOP(Native)DACAKM AK4452
Driver OP AMPOPA926×2LPF OP AMPTI OPA1612
Gain BoostL/HBass Boost0/+6dB
Headphone Out 13.5mm single-ended outputHeadphone Out 22.5mm TRRS balanced output
Line Out3.5mmCoaxial OutRCA for 192kHz, support DSD64 DOP
Optical OutUp to 96kHzDriveAbility16-150 Ω
Output Power 1
(3.5mm headphone output)
220mW(16Ω); 120mW(32Ω)Output Power 2
(2.5mm headphone output)
320mW(16Ω); 200mW(32Ω)
Power InputRecommend DC5V 500mABattery CapacityN/A
THD+N≤0.004%Output Impedance<1.04 Ω
Frequency Response20 Hz~80 kHzSNR>113 dB (A-weighted)
Line Level1.9VrmsCrosstalk≥70 dB (1 kHz)
MAX Output Voltage7.39 Vp-pMAX Output Current81.6 mA

Fiio K3 reviews

"Let’s cut to the chase, I wanted the FiiO K3 to be good… and it is. It’s so versatile, allowing you to plug almost anything to it on your desktop. It’s powerful enough to drive classic headphones and if you plug another amp to the line-out, it’s just brilliant. It’s a carefully designed product which had to be at least as good as its previous iteration, but the K3 is better in every way." - Headfonia

"FiiO has phased out the E10k with a product we think marks a big leap not only in design but also in hardware architecture. If you are new to home or desktop audio as a headphone or IEM user the K3 could well be a solid or wise choice as a first-time upgrade investment." - Headfonics

Reviews Schrijf je eigen review

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Schrijf je eigen review

Most recent reviews

  • 5 / 5 Lotte E. 10-06-2020 09:12

    Handig apparaatje voor gebruik tijdens mijn freelance werkzaamheden. Ik vind het fijn dat je nooit een batterij hoeft op te laden omdat dat via je laptop gaat.

Recent bekeken

Fiio 4.8 / 5 - 240 Reviews @ Trustpilot